Догляд та експлуатація пластикових вікон

Основна порада для тих, у кого вже встановленні пластикові вікна - провітрюйте всі приміщення 3-4 рази на день по 15 хвилин і щоранку протягом 20-30 хвилин. Під час провітрювання вікна повинні бути по можливості ширше відкриті (а не відхилені), що забезпечує ефективне провітрювання за короткий проміжок часу. Проте не знижуйте температуру в приміщеннях нижче 15 градусів С.

 

Пластикові вікна майже не вимагають догляду, їх необхідно тільки зрідка очищати і змащувати рухомі частини фурнітури. Не дивно, що більшість компаній по випуску металопластикових вікон дає гарантію на 50 років на свої профілі. Проте, є певна процедура, яку необхідно дотримуватися, якщо хочемо аби наші вікна та двері мали "товарний" вигляд.

Первинне очищення

Після встановлення необхідно видалити краплі цементу і білення. Якщо цього не зробити, то на ущільненнях і деталях можуть виникнути пошкодження.

 

Регулярне очищення

Можна використовувати тільки чистячі засоби без абразивів, щоб не пошкодити поверхню профілю. Також не можна використовувати розчинники, які можуть пошкодити профіль і ущільнення.

 

Регулярне провітрювання приміщення

Вікна з ПВХ-профілів відрізняються високою щільністю всіх з'єднань і в закритому стані майже не пропускають повітря. Таким чином, в приміщеннях накопичується волога (особливо на кухні), яка випадає на найхолодніших ділянках зовнішніх конструкцій - тобто на склопакетах, у вигляді запітніння і конденсату. Для попередження подібних явищ необхідно знижувати вологість приміщення шляхом регулярного провітрювання. Можна також встановити систему вентиляції або кондиціонер. Виходячи з умов комфортності, вологість в приміщеннях повинна бути не більше 55%. Бажано також, щоб штори і жалюзі не заважали проникненню теплого повітря від батарей опалення до вікон.

 

Догляд за рамою з полівінілхлоридного профілю

За хімічним складом ПВХ нестійкий до кислотних розчинів. Тому раму необхідно чистити за допомогою звичайного мильного розчину, або за допомогою спеціальних мийних засобів, що не містять розчинників, абразивних речовин або ацетону. Чистячий засіб краще купувати в рідкому вигляді. Він наноситься м'якою лляною тканиною на поверхню рами і залишається до повного висихання. Потім раму розтирають сухою або вологою серветкою. Не допускайте ударів по зовнішніх поверхнях профілю ПВХ і нанесення подряпин на нього.

 

Догляд за гумовими ущільнювачами

Ущільнювачі виготовлені з сучасного матеріалу, який, тим не менш схильний до природного старіння. Для продовження терміну його експлуатації, тобто збереження еластичності і здатності затримувати будь-які протяги і зливи, необхідно один-два рази на рік очищати їх від бруду і протирати спеціальними засобами. Використовуйте для обробки добре вбирає тканину. Після цього ущільнення на Вашому вікні залишаться еластичними і водовідштовхувальними.

 

Догляд за віконною ручкою

Якщо віконна ручка розбовталася, необхідно підняти під нею декоративну планку і затягнути гвинти. Ваша ручка знову зафіксована.

 

Водовідвід

У кожному пластиковому вікні передбачені водовідвідні канали для виведення назовні вологи, яка накопичилася у вікні. Водовідвідні канали розташовані в нижній частині рами - їх легко можна виявити відкривши дверцю. Необхідно стежити за станом цих каналів і час від часу очищати їх від бруду.

 

Догляд за фурнітурою

Ваші вікна оснащені високоякісною фурнітурою. Для збільшення терміну її служби і збереження бездоганного зовнішнього вигляду слід не менше 2 разів на рік змащувати всі рухомі складові частини маслом, що не містить кислоти або смол. Також ці змащувачі не повинні руйнувати захист елементів від корозії.

 

Якщо у Вас виникли запитання щодо інших засобів догляду за Вашими пластиковими вікнами спеціалісти компанії "Євро Балкон" будуть раді допомогти Вам.

Rating: 10

Якщо Вам сподобалася стаття, то поділіться нею у соціальних мережах аби Ваші друзі також мали змогу прочитати її для себе.