Варіанти розширення балконів

 

На жаль, невелика площа наших балконів дуже часто ставить хрест на всіх цікавих задумках щодо можливого використання цього приміщення. Вузький простір не дозволяє встановити повноцінного підвіконика, такого необхідний для облаштування квіткової оранжереї. Та й просто, знаходження в подібному "пеналі" - комфортним назвати не можна.

 

Розширення балконів з виступом

Компанія "Євро Балкон" пропонує послуги по збільшенню корисної площі і обсягу балкона за рахунок методики скління з виступом. Виступ (розширення) - суцільнозварний каркас, виготовлений з профільної труби, швелера або металевого кутника і жорстко закріплений до балконної панелі або фасаду будівлі. Виготовлення та закріплення каркасу балконного розширення - складний і трудомісткий процес, що базується на точних розрахунках і аналізі характеристик міцності балконної плити і парапету з врахуванням майбутнього максимального навантаження. Існує кілька типів розширення балкона, кожен з яких має свої технічні особливості. Розглянемо найбільш поширені з них.

 

Виступ балкону з одного боку

Балкон з виступом з одного боку

При розширенні балкону по фасадній стороні проводиться монтаж трикутних або прямокутних кронштейнів до металевого або цегельного парапету. Потім на кронштейни, які з'єднуються електрозварюванням в єдиний металевий каркас, відбувається встановлення пластикових вікон та проводяться подальші роботи з утеплення і зовнішньої обробки балкону чи лоджії. Залежно від стану панелі балкона і бажання замовника, можливий виступ балкону до 30 см.

 

Виступ балкону з двох або трьох сторін

Балкон з виступом з двох сторін

При цьому способі розширення замовник отримує значний виграш в додатковому просторі, що дозволить розмістити на балконі навіть вбудована меблі. Паралельно розширенню по периметру, часто також проводяться роботи з монтажу верхнього виступу по відношенню до верхньої плити, якщо це не останній поверх. При цьому методі балкон не тільки набуває гармонійного і закінченого екстер'єру, а й поліпшуються характеристики міцності всієї конструкції, завдяки частковому перерозподілу навантаження.

 

Виступ балкону по підвіконню

Балкон з виступом по підвіконнику

Цей метод виступу балкону вимагає монтажу трикутних кронштейнів, які надійно кріпляться анкерними болтами до бетонного або цегляного парапету, або електрозварюванням до попередньо посиленого металевого. При цьому площа підлоги балкону залишається незмінною, а виступ здійснюється за рахунок монтажу пластикових вікон на підстави трикутників, з'єднаних трубою або кутником. Таким чином, склопакети виявляються зміщеними у бік вулиці від фронтальної (або всіх трьох) межі балконної плити. Зазвичай подібне розширення можливе з виступом до 30-ти см, чого цілком достатньо для встановлення комфортного підвіконня.

 

Виступ (розширення) по бетонній основі

Розширення балкону по бетонній основі

Трудомісткий метод, що вимагає монтажу складної інженерної конструкції, як правило, з додатковою фіксацією до стіни будівлі. Однак при розширенні балкону по основі балкону досягається максимальний виграш, як у корисній площі, так і у внутрішньому об'ємі приміщення. Нормативи дозволяють проводити розширення корисної площі балкона не більше 30 см з усіх сторін.

 

Виступ за рахунок скління

Виступ за рахунок скління балкону

Цікавий, відносно недорогий спосіб і в Україні набирає все більшої популярності, метод розширення за рахунок виступу склопакетів з одного або двох боків під кутом близько 45°. При цьому способі до бічних сторін балкона і стіни будівлі кріпиться трикутна посилена ферма, яка приймає на себе вагу скління. Хоча площа підстави балкона не збільшується, але поліпшується його освітлення, а також з'являється додатковий обсяг і місце для установки фігурного бокового підвіконня.

 

Якщо у Вас виникли запитання щодо можливості засклення балкону чи лоджії одним із цих способів фахівці з компанії "Євро Балкон" будуть раді надати Вам консультацію.

Rating: 10

Якщо Вам сподобалася стаття, то поділіться нею у соціальних мережах аби Ваші друзі також мали змогу прочитати її для себе.