Як засклити та утеплити балкон правильно?

Ще з часів Союзу пам'ятаємо як не дозволяли склити балкон. Зараз ця частина житла без віконних рам і обшивки - моветон. Для балконів центральних вулиць великих міст повинен бути витриманий загальний стиль, слідувати якому зазвичай зовсім не складно. Можна погодитися, що відповідати загальним вимогам затверджених міською радою важливо, проте кожна людини вважає за необхідне зробити комфорт у своїх оселі відповідно до її побажань та вбодовань. Тому сьогодні розглянемо скління та утеплення балконів як ефективний засіб для створення затишку в своїй оселі.

 

Як правильно утеплити і склити балкон?

Правильне утеплення і скління балкону - це якісно проведені процеси, які призводять до гарного результату. Не можна чекати диво ефекту від встановлених на балкон рам, але без утеплення хоча б одного парапету.

 

Загалом, компанія "Євро Балкон" рекомендує поступати так для того аби отримати максимальний ефект від нового балкону:

- Утеплення й обшивка парапету.
- Скління балкона.
- Утеплення підлоги.
- Обшивка теплоізоляційними матеріалами стелі балкона.
Такий варіант виконується просто. Він зручний і дає хороший результат, тому що якщо балкон утеплити поетапно, можна максимально позбавити його від тепловтрат і як результат зекономити на енергоенергії, особливо зимою.

Утеплення парапету

Парапет, від французького огорожа, в нашій країні зазвичай металевий. Якщо балкон оснащений парапетом, має бетонну плиту зовні, вставлену в пази (мабуть радянські дизайнери вважали, що це красиво) або щось ще, все це потрібно демонтувати.

Нам потрібен чистий парапет, який і належить утеплити. Тут можливі два варіанти:

1. Обшивка зовні, а потім утеплення та внутрішнє оздоблення.
2. Спочатку утеплення, потім обшивка зовні і всередині.
Ефект повинен бути однаковий, а порядок робіт різний.

 

Перший варіант утеплення парапету

По периметру парапету (внизу і вгорі, а також з боків) робимо каркас. У нього вставляємо відрізані листи сайдинга. Простіше робити горизонтальний монтаж, але можна і вертикальний. Коли балкон буде зовні обшитий сайдингом, потрібно буде вставляти утеплювач.

При такому варіанті краще працювати з рулонним утеплювачем (скловолокном). Про характеристики всіх утеплювачів дивись відповідний розділ або проконсультуйтеся з консультатном "Євро Балкон". Далі утеплимо підлогу і стелю, якщо це необхідно.

Тепер балкон потрібно облагороджувати всередині. Я в цьому питанні зазвичай вибираю пластик або Кроноспан. Монтаж приблизно такий же, як сайдинга.

 

Другий варіант утеплення парапету

На парапет кріпимо листи утеплювача. По стиках краще пройти рідкими цвяхами або піною. Робота забере пару годин не більше.

Тепер потрібно обшити зовнішню частину, а потім зайнятися внутрішньою обробкою. Ттакий варіант утеплення балконів більш правильний. Тепер поговоримо про те, що потрібно робити в будь-якому випадку.

Утеплення підлоги і стелі балконів

Витративши нерви і сили на утеплення і облагороджування зовнішньої частини балкона, доцільно буде провести більш легкі роботи з утеплення підлоги і стелі.

Підлогу позбавляємо від тріщин, вирівнюємо по можливості поверхню, а потім кладемо утеплювач. Можна і рулонний, можна і листовий, якщо є гроші, то можна і рідкий. Головне, щоб утеплювач заповнив увесь простір балкона. На стелю монтуємо листової утеплювач.

В принципі, за день - максимум два, утеплення всього балкона можна закінчити. Проводити утепелння балкону не складно, проте передбачає дотримання ряду процедур і навиків, аби отримати максимум ефекту. На черзі скління.

 

Як правильно склити балкон?

Встановлення скопакетів самому складно, тому це вартує доручити спеціальним фірмам з досвідом роботи. Скоління має певні нюанси, а для балконів їх ще більше, так як рама буде складатися мінімум з трьох частин, а то й більше.

 

Для скління балконів використовують

- алюмінієві рами,
- пластикові,
- дерев'яні рами.

 

А саме скління можна поділити на три основних види:

1. Холодне.
2. Панорамне.
3. Розсувне.

Балконні рами

Пластиковий склопакет - найдешевший і досить довговічний варіант для скління балконів. Якщо балкон не стане повноправною частиною квартири, то достатньо буде зупинити вибір на одне або двох камерному склопакеті. В іншому випадку, вікна повинні бути більш енергозберігаючі.

Це цікаво! Алюмінієвий профіль здалеку не відрізнити від пластикового, але він легше (значить, підійде для балконів, де плита перекриття вже схильна процесу руйнування), довговічніше і може бути різних кольорів. В алюмінієву раму можуть бути вставлені одне або два скла, між останніми повинен бути присутнім термостат.

Дерев'яні рами, якщо їм вже багато років, тепло зберігають погано, виглядають, швидше за все, теж. А от сучасні рами з дерева - це, звичайно, стиль, краса і, вибачте мене, певна естетика. Якщо в них вставити якісний склопакет, то результат утеплення буде не гірше, ніж від пластикових або металевих рам.

Ну, а тепер трохи про способи скління балконів.

Холодні рами

От чесно, давно не зустрічали людей, яким би потрібно було холодне скління, його варіанти: одинарне скло в

- дерев'яній рамі,
- алюмінієвому профілі.
Якщо прийде думка так склити балкон, то і утеплення робити в ньому, принаймні, ретельне робити буде не потрібно.

Панорамне скління

Мені дуже подобаються панорамні балкони, але робити з них комору можна. Такий балкон повинен бути, на мій погляд, в ідеальному порядку і без зайвих деталей (у вигляді велосипеда, мокрого білизни або коробки з-під холодильника).

Панорамне скління може бути повним (на всю висоту балкона) або частковим (від парапету до стелі). У будь-якому випадку рами тут не потрібні, а скла, товщина яких від 6 мм, повинні бути оброблені окисом металу.

Я рекомендую таке скління проводити за допомогою фахівців. Тому що для ідеального зовнішнього вигляду важливо все:

- як рівно поставлені скла,
- чи добре вони відкриваються,
- якої ширини підвіконня і так далі.

Розсувні конструкції або скління розсувними конструкціями

Принцип руху вікон, як в шафах-купе. Вважається, що такі рами доцільно ставити там, де немає можливості нормально відкривати поворотні вікна.

Це важливо! Один з найбільших мінусів такого скління в тому, що при настанні морозів відразу ж після сезону дощів, направляючі (точніше роликовий механізм) можуть примерзнути, тому рух буде або утрудненим або взагалі неможливим. Але от чесно, не зустрічав я тих, хто б скаржився на такі складності.

 

Якщо у Вас виникли запитання щодо можливості встановлення пластикового вікна чи дверей на балкон, лоджію чи у Вашу оселю фахівці з компанії "Євро Балкон" будуть раді надати Вам консультацію.

Rating: 10

Якщо Вам сподобалася стаття, то поділіться нею у соціальних мережах аби Ваші друзі також мали змогу прочитати її для себе.