Ремонт балкону - основні моменти

Нас часто запитують, що ми можемо порадити по ремонту балкона або лоджії. Іноді питання задається інакше - яке засклення краще вибрати.

Балкон являє собою конструкцію, що складається з несучої бетонної плити та перил. З часом, через різкі перепади температур, вологи, опадів у вигляді дощу та снігу, морозів та інших впливів, плита починає руйнуватися, а металеві огорожі піддаватися корозії.

Саме тому, ми рекомендуємо починати ремонт з пошуку і виявлення вразливостей і «слабких» місць в конструкції балкона або лоджії, які становлять небезпеку для людей і в першу чергу усувати їх.

В даному випадку ми пропонуємо використовувати той же алгоритм, який всі ми бачимо при будівництві будь-якого будинку: спочатку робиться несучу основу - фундамент, далі зводяться стіни, потім робиться дах, і лише потім вставляються вікна.

 Для ремонту балкона можна виділити наступні основні етапи:

1. Необхідно переконатися в надійності плити

       Плита не повинна мати суттєвих дефектів: кришитися по кутах, по сторонам або знизу, мати темний колір або наявність сітки дрібних тріщин. Тобто плита не повинна мати видимих ​​ознак руйнування. Якщо з'явилися якісь сумніви з міцності плити, то починати ремонт необхідно саме з неї. Згодом, за наявності скління, ремонт плити буде складним завданням.

2. Перевірте надійність перил, а також перевірити, чи підійдуть теперішні перила під скління

       За кілька десятків років експлуатації балкона метал огороджень в місці кріплення до бетонної плити сильно вкривається корозією, і такі слабо-закріплені огорожі являють небезпеку як для самих мешканців, так і для пішоходів внизу. Тому кращим варіантом ремонту таких балконних перил буде заміна їх на нові перила.

       Ми рекомендуємо заміну перил, а не його обшивку, з наступних причин:

Безпека. При заміні перил змінюється прокоророзійний вузол кріплення до плити і усуваються її дрібні дефекти.
Нові перила з гарантованою якістю, виставлені за рівнем і схилу має більш правильну геометрію.
Естетичний вигляд огороджень зовні і всередині однаково привабливий.
Нові огорожі, на відміну від металевої решітки, практично герметичні.
При заміні збільшується площа балкона за рахунок монтажу огорож по периметру бетонної плити, що також охороняє бетонну плиту від намокання і руйнування.
При заміні перил балкон можна зробити значно ширшим і довшим (див. Можливі типи розширення балкону).
Обшивка старих перил ззовні і зсередини обійдеться дорожче, ніж заміна на нові.

3. Перевірте на водонепроникність навіс над балконом, якщо такий є

 Наш багаторічний досвід показує, що краще робити власний навіс над балконом. Це пов'язано з багатьма речами.
По-перше, бетон верхньої плити не є гідроізолятором, і за наявності на верхній плиті потьоків і постійної сирості, у разі, якщо верхній балкон є не є заскленний, вода може потрапити всередину скління. Бетонні дахи багатоповерхівок завжди покриваються м'якою покрівлею (руберойд та ін.), А гідроізоляція балконних плит зустрічається вкрай рідко навіть в нових будинках.
По-друге, скління балкона робиться не на пару років, а на довго. За цей час навіть непогана на вигляд верхня плита може покритися багатьма мікротріщинами і фільтрувати воду всередину Вашого скління.
Тому наша порада одна: власний дах над головою - це завжди спокійніше і надійніше.

4. І ось після того, як Ви переконалися в надійності основи, міцних огородженнях і надійної даху, ми рекомендуємо переходити до засклення балкона або лоджії

        В сучасних реаліях скління проводиться в основному алюмінієвими або пластиковими рамами, які не бояться перепадів температур і не вимагають фарбування. Дерев'яні рами зараз використовуються рідко, зважаючи на їх менш тривалого терміну служби в несприятливих погодних умовах.
Вибір того чи іншого типу рам проводиться залежно від розташування балкона або лоджії і бажання Клієнта. На вибір впливає сторона світла, наявність сонця, чи виходить балкон у двір або на вулицю, наскільки вулиця галаслива, зручність використання того чи іншого типу скління, і, звичайно, уподобання самого Клієнта.

 

Якщо у Вас виникли запитання щодо заслення балкону чи лоджії, фахівці з компанії "Євро Балкон" будуть раді надати Вам консультацію.

Rating: 10

Якщо Вам сподобалася стаття, то поділіться нею у соціальних мережах аби Ваші друзі також мали змогу прочитати її для себе.